Ofte Stillede spørgsmål

F.A.Q​

Hvad er krystaller, hvordan bruger jeg dem og hvilke sten har hvilken betydning?

Hvis du er vild med krystaller og sten eller måske er nysgerrighed på hvad, hvordan, hvorfor og hvilke, finder du svar på forskellige spørgsmål i denne FAQ om sten og krystaller. Hvor du her på Krystalsten også finder information og produkter indenfor generelt indenfor den spirituelle verden.

I den her sammenhæng snakker vi om krystaller og sten, og ikke et krystal som et snefnug, sukker, salt og andet der også er en krystal. Sten krystaller er dannet forskelligt, hvor massen er blevet udviklet til sin unikke struktur ud fra tid, pres, væske og temperaturer gennem tiden.

Du kan finde mere information i vores artikel her: Hvad er krystaller?

Krystaller kan bruges på forskellige måder. Her er terapi og meditation ofte, hvor stenenes energi bruges. Men du kan også bære stenen på dig gennem dagen, sove med den eller andet.

Find flere ideer her: Hvordan bruger man krystaller

Stoffer på væskeform kan danne krystaller når de udsættes for tryk, temperatur og tid. Her kan det være mange forskellige ting, hvor også noget så enkelt som et snefnug er et krystal. Krystaller dannes når du tager den faste form og udsætter det for temperaturskift eller tryk. Her vil væsken danne krystaller som en fast form, og overtid får du de flotte krystal typer. Hvor f.eks. en diamant er en krystal, som er udsat for højere tryk end andre form. Og derfor er diamanter svære at ødelægge.

Se mere her: Hvordan dannes krystaller?

Du kan selv lave krystaller med saltkrystal, kandis eller Alun. Det gøres ret enkelt, hvor du skal bruge varm vand til at opløse saltet så det kan udskilles og samles igen til en masse.

Hvordan laver man krystaller af salt? Du skal bruge et plastikglas, en clips og salt. Her koger du 2 dl. vand og tilsætter 25% salt indtil det ikke kan opløses mere. Når den er kølet ned, hælder du blandingen over i en plastikkop. Her binder du sytråd eller snor rundt om pinden, og papirclipsen i den anden ende. Clipsen går ned i massen, og pinden ligger over koppens kanter, hvor du justerer højden på snoren. Efter et par dage vil du have skabt en krystal.

Krystaller løser eller fikser ikke tingene, men deres energi hjælper dig derimod til at granske dig selv og få forløst problematikker. Det giver dig en effekt på humøret, og dette kort talt, er, hvordan sten kan virke. En dyberes forklaring kan du få her: Hvordan virker krystaller?

Hvis du vil udvikle dit sind/dig selv, kan du koble stjernetegn og krystaller sammen og opnå bedre energi og gode råd til hverdagen – Læs mere om stjernetegn & krystaller her

Healing med krystaller er beregnet til at ændre på det psykiske niveau, hvor nogen dog også mener at kunne heale på det fysiske, hvilket dog er nogen som helst evidens og fysiske problemer skal adresseres lægevidenskaben.

Healingen tager udgangspunkt i dine problemer, hvor specifikke sten bruges ud fra problematikkerne. Her lægges stenene på de forskellige energipunkter(chakraer) så energi kan strømme ned i kroppen. Se mere om hvordan i vores indlæg her: Healing med krystaller og sten

Chakraer er syv energicentre i din krop hvor energier udspringer. Hver af de syc chakraer relaterer til en nervebane der er forgrenet i rygraden, og påvirker specifikke steder og funktioner i kroppen. Hvert chakra er også forbundet med en specifik farve, lyd m.m. – Læs mere om hvad chakra er

Kroppen menes at have 7 chakraer der ligner lotusblomster og i forskellige farver. Du kan læse mere om farverne i chakraer her, hvor de 7 chakra navne og farver er disse:

  • Rod: Rod chakra kaldes også Muladhara og kendetegnes med farven rød.
  • Hara: Hara chakra kaldes også Svadhisthana og kendetegnes med farven orange.
  • Solar Plexus: Solar Plexus chakra kaldes også Manipura og kendetegnes med farven gul.
  • Hjerte: Hjerte chakra kaldes også Anahata og kendetegnes med farven grøn.
  • Hals: Hals chakra kaldes også Vishudda og kendetegnes med farven blå.
  • Pande: Pande eller Pineal chakra kaldes også Agnya og kendetegnes med farven indigo eller mørkeblå.
  • Krone: Krone chakra kaldes også Sahasrara og kendetegnes med farven lilla.

Du kan opsøge en alternativ behandler for at heale påvirkede chakraer, helt ligesom du kan afbalancerer ved hjælp af krystaller – Se mere om chakra afbalancering med krystaller her