Hvad er chakra?

Hvad er chakra? Hvis du tror på det overnaturlige, og de mange energier, der kan hjælpe os videre i livet, har du sikkert også hørt om chakra før. Selv hvis du ikke er troende inden for det overnaturlige, kan chakra healing stadig godt hjælpe dig videre på mange måder.

Folk der tror på chakra og de forskellige energier, tror også på, at energier kan være med til at helbrede din krop og dit sind på forskellige niveauer. Kort sagt handler chakra og kroppens syv centre, der indeholder kroppens energier. Hvert enkelt chakra knytter sig til en nervebane, der går om i din rygrad.

Se også: Chakra afbalancering med krystaller?

Chakras syv centre

find kroppens 7 chakraer og betydning

Som tidligere beskrevet består chakra af hele syv forskellige centre eller steder på kroppen, hvorfra dine energier udspringer. Herfra går der nervebaner ud til rygraden, hvorfra de kan påvirke forskellige kropsfunktioner og specifikke steder på kroppen.

Der er mange forskellige ideer om, hvordan chakraerne ser ud, selvom man selvfølgelig ikke kan se dem. De fleste mener, at de ligner en tragt af lotusblade med forskellige antal kronblade. Man antager, at chakraernes fysiske størrelse er omkring 5-12 cm i diameter. Hver af disse syv chakraer har hver deres farver, navne, lyde og meget andet.

Men hvad betyder de forskellige chakraer? Og hvilke dele af kroppen påvirker de? Det kan du få svar på her under.

Hver af chakraernes nervebane eller åre kaldes en nadi. Her antages der, at der er over 72.000 tusinde nadier i hele kroppen, som kan forbindes. I akupunkturens verden kalder man disse nervebaner for meridianer. Gennem disse nadier menes der, at livsenergien (Prana) strømmer.

Energien kommer til udtryk i vores fysiske og psykiske velbefindende. Hvis du berører et chakra, vil du også komme til at berøre livsenergien. På den måde kan det også virke helbredende og opløftende på mange måder.

Nr. 1 – Rod (Muladhara)

Dette chakra har farven rød. Det findes på den nederste del af rygsøjlen. Energien herfra giver tilhørighed, tillid, jordforbindelse og mindsker mistillid.

De krystaller der øger Rod energien er rubin, rosakvarts, jaspis, agat skiver, tigerøje, røgkvarts og blodsten.

Nr. 2 – Hara (Svadhisthana)

Dette chakra har farven orange. Det findes tæt på kønsdelene under navlen. Det er forbundet med fertiliteten og de seksuelle organer. Energien herfra stimulerer seksualitet, følelser, frugtbarhed og kreativitet.

De krystaller der øger Hara energien er citrin, karneol, månesten, rutilkvarts og gylden topas.

Nr. 3 – Solar Plexus (Manipura)

Dette chakra har farven gul. Dette chakra findes i maven. Forbundet med diverse organer og muskler i maveregionen. Energien herfra giver indre styrke, vitalitet, vilje og hjælper med at opfylde drømme og mål.

De krystaller der øger Solar Plexus energien er rav, citrin, topas og gul calcit.

Nr. 4 – Hjerte (Anahata)

Dette chakra har farven grøn. Dette chakra findes ved brystet. Forbundet med både nerverne, kredsløbet, lungerne og hjertet i dette område. Energien herfra giver mere medfølelse, empati, mulighed for at elske yderligere og forbindelse med den åndelige verden.

De krystaller der øger Hjerte energien er rhodocrosit, rhodonit, aventurin, turmalin, rosenkvarts, malakit og smaragd.

Nr. 5 – Hals (Vishudda)

Dette chakra har farven blå. Dette chakra findes i halsen. Forbundet med arme, hænder, nakke, hals, tale, hørelse og den åndelige verden. Energien herfra giver bedre clairvoyance og clairaudience.

De krystaller der øger Hals energien er akvamarin, sodalit, angelit, turkis, lapis, kvarts og aqua aura.

Nr. 6 – Pande (Agnya)

Dette chakra har farven indigo eller mørkeblå. Dette chakra findes øverst på hovedet. Forbundet til den universelle ubevidsthed. Energien herfra giver integritet, klarsyn, mindre fortvivlelse og intuition.

De krystaller der øger Pande energien er fluorit, ametyst og månesten.

Nr. 7 – Krone (Sahasrara)

Dette chakra har farven lilla. Dette chakra findes på toppen af hovedet. Forbundet til nervesystemet, hjernen og tankerne. Energien herfra giver uendelig bevidsthed.

De krystaller der øger Krone energien er perle, hvid kvarts, bjergkrystal og ametyst.

Chakra healing

brug healing krystaller til sindet

Hvis du kan tænke dig at arbejde med dig selv og disse energier, kan det være en god idé at lære alle chakraerne og deres betydninger først.

For at øge energierne, kan det være en god idé at tilføje nogle af de nævnte krystaller. Her kan du bruge dem som smykker, eller direkte ligge dem på chakraerne for at få det bedste resultat.

Hvis du ikke har overskud eller tålmodighed til det, kan du også kontakte en chakra healer. Her vil en behandling foregå liggende på en briks eller stående på gulvet. Her vil healeren mærke efter klientens energier i chakraet, for at finde frem til hvor der er noget galt. Behandlingen kommer til at handle om at blive bevidst om, hvor problemet ligger, rense energien og heale det belastede område.

Se også dette...

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin