Hvordan dannes krystaller?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Krystaller er en meget anderledes og utroligt flot form for sten, som i mange år har være brugt til mange forskellige ting i hele verden. Nogle former for krystaller er langt mere eftertragtede end andre. Det kan der være rigtig mange grunde til. Nogle af grundene er blandt andet, at efterspørgslen er langt højere, da de også er langt svære at anskaffe sig. Derfor bliver krystallerne som regel også langt mere værd, hvis det kræver langt mere at anskaffe dem. Afhængig af hvor i verden, du befinder dig, vil de forskellige krystaller også have forskellige betydninger og værdier for de forskellige befolkningsgrupper. Men hvad er krystaller egentlig? Og hvordan dannes de? Disse spørgsmål kan du få svaret på længere nede.

Hvad er krystaller?

Du kender sikkert allerede flere forskellige krystaller, som du ikke ville have noget imod at få i hænderne. En af de mest populære former for krystaller er diamanten. Afhængig af diamantens stand, farve og lignende kan denne form for krystal være utroligt meget værd. Det er nemlig på grund af efterspørgslen. I den kategori kender du sikkert også til rubiner og mange andre former for krystaller, der ofte bruges til dyrebare smykker og lignende.

Men krystaller findes ikke kun som værdifulde, flotte sten i blandt andet smykker. Du kan nemlig også finde krystaller ved blot at kigge rundt i dit hjem eller i din have. Nogle gange ligner det ikke krystaller, som du kender dem. Det kan være, at du ikke kan se krystallerne med dine egne øjne. Andre gange er de lige foran dig, uden at du tænker over det.

Hvordan dannes krystaller?

For at lave krystaller kræver det utroligt meget tålmodighed. De mest værdifulde krystaller du finder på markedet i dag er oftest også dem, der har været mange tusinde år undervejs. Når du kigger på en krystal, kan dens form og indre nærmest virke hypnotiserende. Det har noget at gøre med, at en krystal er den faste form af atomer, molekyler eller ioner, der er sat sammen i et gentagende mønster i alle mulige forskellige former for dimensioner.

De fleste former for væsker kan faktisk blive lavet om til krystaller. Hvis du tager en fast form og laver ændringer i trykket eller temperaturen, vil væsken danne krystaller som et fast stof. Denne form for krystallisering kan du ofte se til hverdag. Men hvis du kombinere dette med et ekstremt tryk over mange år, kan de store flotte krystaller også blive dannet. Her kan du blandt andet se flere krystaller på over 10 meter, som der kun findes enkelte af på jorden. En diamant er blevet til en diamant ved at have et langt større tryk end de fleste andre krystaller, derfor er det næsten også umuligt at ødelægge en diamant.

Hverdagskrystaller

Mange tænker på krystaller som de mest værdifulde i form at blandt andet diamanter og rubiner, men sådan hænger det ikke altid sammen. Hvis du kigger lidt bedre efter, kan du faktisk se en masse forskellige former for krystaller til hverdag. Hvis du kigger lidt tættere på et snefnug, vil du faktisk kunne se, at det er en meget lille og utroligt flot krystal. Hvis du kigger nærmere på et vindue i vinterperioden, kan du også se, hvordan duggen er blevet til krystaller på grund af den lave temperatur. Ikke nok med det, så kan du faktisk også se krystaller, hvis du kigger nærmere på det grove salt og sukker, som du bruger i madlavningen. Det er nemlig også en masse meget små og fine krystaller med en utroligt flot og hypnotiserende struktur.

Healende krystaller

Ud over de meget værdifulde krystaller og de helt små hverdagskrystaller, kan du også finde en masse flotte større krystaller, som også kan ligne almindelige sten med en lidt flottere struktur. Disse krystaller bruges ofte af alternative behandlere til at heale din krop og dit sind, hvis det har lidt en smule skade. Her mener behandlerne, at krystallerne kan overføre deres helende energi til din krop, så du kan få det bedre. Du kan endda også bruge denne form for krystaller til hverdag, hvor du bruger dem til at få bedre tanker og følelser. Disse healere mener, at de forskellige krystaller har forskellige energier med helende kræfter, som kan bruges til at hele forskellige former for sygdomme eller lignende. Selv Einstein mente, at alt som har en masse består af en masse energi, hvilket han kaldte for Relativitetsteorien.

Din mening?
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Skriv en kommentar

Sending