inspiration til

Ametyst

Lider du af stress? Måske du  er nervøs anlagt? Eller temperamentet er højt? Måske du ikke søger det spirituelle med bare ønsker det smukke i smykke eller andet?

Hvis du kan svare ja til en af de ting, kan Ametyst sten måske være den rigtige krystal for dig, hvor den i kombination med sort obsidian og andre, giver den tiltrængte energi til at komme ovenpå.

Bliv inspireret med det store udvalg af krystaller og sten, facerollers, grotte, lysestager og andet i den populære violet eller lilla farve inden køb.

Betydning af Ametyst?

Ametyst sten betydning / Nøgleord: Tro – Klarhed!

Virkning af krystallen?

Ametyst giver dig den rensende virkning for krop og sjæl som er med til at opnå viden, mod og styrke hukommelsen. Det kan du bruge til at dæmpe temperamentet på nogenlunde samme måde som Botswana Agat sten, eller kæmpe imod stress som jo rammer der fleste af os fra tid til anden.

Ametyst egenskaberne får dig til at søge indad, så du kan finde den reelle årsag til din indre uro hvad end det er nervøsitet, temperament, angst eller overophedning i form af stress relateret årsager. Det er grunden til, at netop Ametyst er en populær meditationssten og bliver brugt i smykker som øreringe, vedhæng, halskæder og ringe – Den katolske kirke er tilhænger af stenen og farven, hvoraf den lilla ædelsten også har fået navnet Bispering.

Fysisk er ametyster med at beskytte mod nakkespændinger, mavesmerte, hudsygdomme, hovedpine, sår og renser din blodcirkulation. Derfor er den velegnet til dig, der er ramt af mild stress i hverdagen.

  • Klarhed
  • Tro
  • Skærper sindet
  • Styrker det endokrine nervesystem
  • Beskytter mod hovedpine, sår og hudsygdomme
  • God til mavepine eller nakkespændinger
  • Hjælper mod stress

Hvad er ametyst?

Ametyst med sin farve nuancer fra violet til lilla, tilhører kvartsgruppen. Du finder dog også lys, grøn ametyst m.m. Ametysten der hedder amethyst på engelsk, giver dig indsigt ved at se indad.

I oldtiden blev ametyster brugt amulet mod trolddom og alkoholisme for personen der bar ametysten. Hvilket det græske navn på den lilla krystal også er døbt efter.

Ametysten har været båret at royale som kristne gennem historien, hvor stenen ofte blev brugt som lilla smykkesten i ringe af biskopper på grund af den lilla farve symboliserede Kristus i mange år.

Ametyst klynger der består af siliciumdioxid, har fået sin flotte lilla farve ved jernforbindelserne som er trukket ind i den klare kvarts. Farven ændres dog ved opvarmning omkring 400 – 500 grader celsius og ametyster bliver farveløse ved opvarmning over 575 grader celsius.

Selvom det græske kommer fra betydning af drukkenskab, er den reelle virkning dog renselse af din krop og sind. Den kendte krystal siges at komme med magiske kræfter til at beskytte dig imod udefra kommende påvirkninger. Stenen er fødselssten for dig der er født i februar.

find den store krystal med ametyst

Hvor findes ametyster?

Ametyst bliver udtrukket af vulkanske sten i blandt andet Brasilien, hvor der findes de største mængder af krystal geode. Brasilien og Uruguay har de største producenter som findes i Artigas, Rio Grande do Sul, Bahia, Mato, Grosso, Cerarà, Mato staterne og over grænsen til nabolandet Uruguay. Men du finder også ametyst i USA, Canada, Kina, Rusland, Australien, Tyskland, Østrig, Indien, Sri Lanka og Afrika hvor stenen findes flere steder på kontinentet.  Her er hårdhed og farve ret forskellig alt afhængig af ophavsland helt ligesom med mange andre spirituelle sten.

Hvordan krystallen fik sit navn?

Græsk mytologi siger at ametyst var en smuk græsk jomfru. I fuldskab forulempede den græske gud Dionysus hende(ametyst).

Den græske jomfru græd om hjælp til Diana som var en gudinde. Og denne gudinde forvandlede Ametyst til en hvid kvarts sten. Da ædrueligheden ramte Dionysus, blev han ramt af anger. Han gråd og tårerne faldt ned i et glas rødvin. Glasset blev væltet af tårerne. Og rødvinen ramte og mættede den hvide sten, så den blev omdannet til en lilla kvarts som ametyst krystallen vi kender i dag – Som du kan se i udvalget ovenfår, hvor du kan gøre et godt tilbud ret ofte.