icon
brug den rigtige rengøring af smykker

Rengøring af smykker - Gør det på den rigtige måde

Rengøring af smykker hvorfor og hvordan?

Så snart du køber et nyt smykke, kan du dårligt nok få dig selv til ikke at bruge det. Den største grund til, at smykket ser så smukt ud er, at det også er helt rent og nyt.

Så snart du har haft det nye smykke på i en enkelt dag, vil det allerede begynde at blive beskidt og ridset. Der går heldigvis et stykke tid, før du vil lægge mærke til. Men så snart du begynder tydeligt at kunne se det, vil du også hurtigt blive ked af smykkets udseende.

I stedet for at smide flotte Julei Sandlau ørehængere, halskæde eller andet smykke i et smykkeskrin, glemme alt om det og købe et nyt smykke, kan du rengøre det.

Ved blot at give et smykke en hurtig rengøring, kan det pludselig give det helt nyt liv og et nyt udseende.

Her finder du ideer til, hvordan du skal opbevare, vedligeholde og rengøre dine smykker.

Brug af smykker til hverdag

rengør smykker rigtigt for flot udtryk

Hvis du gerne vil undgå, at dine smykker hurtigt bliver grimme, kan du i stedet følge nogle af disse råd.

Det er vigtigt, at du fjerner dine smykker, inden du svømmer, dyrker sport, tager bad, tager sol eller sover. Dette råd gælder specielt for forgyldte smykker, da de hurtigt vil få en grim overflade.

Undgå at smykkerne kommer i kontakt med forskellige former for kemikalier, som blandt andet kan være klor, parfume, hårspray og meget andet. Dette råd gælder specielt for perler og koraler eller andre sarte sten.

Forskellige sten og krystaller skal du helst undgå at give slag og stød, da nogle af dem kan risikere at blive ødelagt. Uanset materialet bør du helst undgå at beholde dine smykker på, når du vasker hænder, vasker op eller lignende, da de generelt hurtigt kan miste deres glans.

Rengøring af smykker

For at få dine smykker til altid at være smukke, bør du rengøre dem ofte.

Det kan være forskelligt fra smykke til smykke, hvordan du skal rengøre dem. Hvis det er guld og sølv, behøver du kun at rense det i noget varmt vand med en smule opvaskemiddel og salmiak. For at gøre det så grundigt som muligt, kan du bruge en blød tandbørste.

Husk at nogle smykkesten ikke kan tåle diverse former for kemikalier, så derfor kan du også droppe salmiakken helt.

Diamanter bør rengøres ofte for ikke at miste dens smukke udseende, da snavs, fedt og lignende kan sætte sig godt fast på overfladen.

Perler kan rengøres ved hjælp af en blød klud, for ikke at lade dem få et mat og kedeligt udseende. Dette bør gøres jævnligt.

Forgyldte sølvsmykker er en smule mere besværlige at holde rene. Her er det vigtigt, at du aldrig bruger pudsemiddel, da det kan ødelægge smykket. I stedet skal du helst bare nøjes med en blød og fugtig klud. I de slemme tilfælde, kan du bruge en smule uparfumeret sæbe på kluden.

Få flere ideer til at rense sølv- og guldsmykker i denne video:

https://youtu.be/WUm6-_jLuxU

Pleje og vedligeholdelse af smykker

Alle de smykker af flotte metaller, du kan købe i dag, har fået en overfladebehandling for at give dem et ekstra flot udseende. Denne overflade skal du huske at vedligeholde, så smykket ikke mister det flotte udseende helt.

Blanke smykker kan blandt andet vedligeholdes med et pudsemiddel.

Matte overflader på de fleste smykker undtagen smykker med forgyldte overflader kan vedligeholdes ved hjælp af den grove side på en almindelig rengøringssvamp.

Forgyldte smykker kan du heldigvis få forgyldt på ny efter lidt tid.

Smykker med sten som guld eller sølv og lignede, kan du passe ekstra godt på ved at tage dem til en guldsmed en gang om året. Nogle gange skal ringen og holderen af stenen forstærkes, så stenen ikke vil falde af. Det er altid bedre at huske at vedligeholde dine smykker løbende, før det er for sent og smykket nærmest kan smides ud eller går i stykker.

Opbevaring af smykker

Sørg for at holde dine smykker så adskilt som muligt. Diamanter kan blandt andet ridse alle dine andre smykker og gøre dem grimme.

Den bedste opbevaring af dine smykker er i små stofposer eller syrefrie plastikposer. For ikke at påvirke metallerne i smykkerne bør du også undgå træ og papir.

Undgå for meget sollys på smykkerne, da nogle sten kan blive påvirket og falme i farverne. Hvis du følger disse råd, kan du nyde godt af dine smykker i mange år frem.

Hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress

Hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress

Ideer til hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress, ved at krystaller hjælper med at slappe af og frigøre negative følelser, så du bedre kan håndtere stress i dit liv.
Læs mere
find de bedste æteriske olier mod angst

Bedste æteriske olier mod angst

Find svar på de bedste æteriske olier mod angst og oliernes virkninger på kroppen, så du forstår hvordan du sikkert kan bruge æterisk olie i dit daglige liv.
Læs mere
find krystaller der kan ændre dit held

6 Krystaller der kan ændre dit held

Her får du et par ideer til krystaller der kan ændre dit held. Krystaller der giver held og lykke ved hjælpe at bringe positive forandringer ind i dit liv.
Læs mere