Undskyld: Vi oplever problemer med at bestille varer på grund af betalingsmodul. Du kan sende en mail på kontakt@krystalsten.dk med bestilling, eller prøve senere hvor det kommer op igen; undskyld besværet
find de bedste æteriske olier mod angst

Bedste æteriske olier mod angst

Æteriske olier er blevet brugt i århundreder til at behandle en lang række lidelser, herunder angst. Derfor kan du med fordele overveje de bedste æteriske olier, der kan hjælpe med at reducere symptomer på angst og fremme en generel følelse af ro og velvære.

Find svar på de bedste æteriske olier mod angst og oliernes virkninger på kroppen, så du forstår hvordan du sikkert kan bruge æterisk olie i dit daglige liv. Ved at bruge disse kraftfulde naturmedicin kan du finde lindring af stress og bekymringer og samtidig fremme en generel følelse af ro og velvære.

 

Hvordan hjælper æteriske olier mod angst?

Æteriske olier kan hjælpe med at reducere symptomer på angst ved at give en beroligende effekt. De virker afslappende på kroppens nervesystem og giver en følelse af mental klarhed.

Se også: Æteriske olier til bedre søvn

 

Æteriske olier og deres fordele ved lindring af angst

Æteriske olier er ekstrakter af planter, der indeholder en koncentreret dosis af æteriske olie fra de aktive bestanddele, der giver planterne deres unikke egenskaber.

Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle æteriske olier har den samme effekt på angst. Nogle olier kan gavne nogle personer mere end andre. For at opnå de bedste resultater skal du finde det rigtige produkt til din individuelle situation.

 

Bedste olier mod angst

køb billige økologiske æteriske olier mod angst

Se udvalget af økologiske olier til gode priser her

Disse æteriske olier er populære og anerkendt som lindring af angst:

  • Appelsin: Appelsin giver antidepressiv, stimulerende og beroligende virkning der kan lindre angst. Appelsin(orange) regulerer det kortisol niveauet i blodet.
  • Bergamotolie: Det er olie med sød duft der kan virke beroligende og antidepressiv. Bergamot indeholder linalool, der kan sænke stress hormonet kortisol, og øge niveauet af lykkehormonerne dopamin og serotonin.
  • Citronolie: Citronsyre der findes i æteriske citronolier, menes at kunne hjælpe med at reducere følelser af stress og angst i forbindelse med depression og andre mentale sundhedsproblemer via aromaterapi eller påføres lokalt på huden i kombination med en bæreolie som jojoba- eller mandelolie.
  • Frankicense: Frankincense har berolignede egenskaber og indeholder bestanddele til at give dig balance og reducerer stressniveauet.
  • Kamilleolie: Kamilleolie har flere forskellige aktive ingredienser om chamazulene og matricin, som har vist sig at have beroligende egenskaber mod angst. Olien fungerer godt når du inhalerer eller bruger olien topisk i ren form eller blandet sammen med en creme eller lotion.
  • Lavendelolie: Lavendelolie er en meget populær essentiel oliefamilie til behandling af angst på grund af sin beroligende egenskaber. Det indeholder aktive stoffer som linalool, som er kendt for at reducere stress- og angstniveauet hos nogle mennesker.
  • Pebermynteolie: Pebermynteolier indeholder mentol, som er kendt for at hjælpe med at lindre muskelspændinger i forbindelse med angst, når du bruger en diffuser eller påføres lokalt direkte på huden i kombination med en bæreolie som f.eks. olivenolie eller sød mandelolie.
  • Ylang ylang olien: Ylang ylang olien indeholder ingredienser som farnesene og benzenesulfonate, som er kendt for at hjælpe med at reducere stress- og angstniveauet.

 

Lavendel egenskaber, anvendelser og virkninger på angst

Lavendelolie er et af de mest anerkendte midler til behandling af angst og har været brugt som medicin i århundreder. Lavendelolie har en beroligende aroma, der hjælper med at reducere stress og angstsymptomer som åndenød, hjertebanken og spændinger i kroppen. Olien virker som en beroligende middel der reducerer pulsfrekvensen, sænker blodtrykket og lindrer spændinger i musklerne.

Lavendelolie stimulerer de parasympatiske systemer for at hjælpe med at berolige nervesystemet og inducere afslapning. En undersøgelse fra 2015 viste, at lavendelolie holdt serotoninniveauerne stabile og styrkede det parasympatiske nervesystems evne til at reducere følelsesmæssig stress.

 

Bergamot egenskaber, anvendelser og virkninger

Bergamotolie har en sød duft, der kan hjælpe med at berolige nervesystemet. Bergamot virker antidepressiv og giver en beroligende virkning på kroppen.

Den aktive ingrediens i bergamotolie, linalool, hjælper med at reducere angst symptomatologi ved at sænke niveauerne af stresshormonet kortisol i kroppen. Det kan også øge niveauet af serotonin og dopamin, to andre kemikalier, der fungerer som 'lykkehormoner' i kroppen.

Blandt de andre egenskaber er bergamotolies evne til at bekæmpe skadelige mikroorganismer. Det er et effektivt antiviralt middel mod forskellige typer virusinfektioner og kan desuden bidrage til et sundere immunsystem. Anvendelsen af bergamot hjælper med at reducere inflammationer i kroppen, som kan føre til lindring af forskellige symptomer forbundet med allergi eller astma.

 

Ylang Ylang

Ylang Ylang olie stammer fra blomsten ylang-ylang og er blevet dyrket af folk i Sydøstasien og Indien siden det 16. århundrede. Den har en frisk og sød duft, der kan hjælpe med at reducere symptomerne på angst. Bestanddelene i ylang ylang inkluderer linalool, geraniol, alfa-pinen og eugenol, som alle arbejder sammen for at fremme afslapning og et fald i angstniveauer.

Undersøgelser viser, at den kan hjælpe med at øge serotoninproduktionen; det er kemikaliet relateret til glæde og humørstabilisering. Derfor kan Ylang Ylang bruges som et middel til at stabilisere humør og reducere symptomer på depression og angst.

 

Frankincense

Frankincense olie er et populært naturprodukt, der har været brugt siden antikken til at behandle en række forskellige lidelser, herunder angst. Frankincense olie udvindes fra træet Boswellia (Boswellia carterii eller Boswellia sacra), som findes i Mellemøsten og Nordafrika. Fordi det indeholder mange terpener, fytokemikalier og monoterpener, har frankicense længe været anerkendt for sine beroligende egenskaber.

Frankincense olie virker ved at forbedre din hjernes neurokemiske miljø gennem dens beroligende egenskaber. Dette skyldes den måde, som olien fremmer frigivelsen af den beroligende neurotransmitter GABA (gamma-aminobuttersyre). Derudover indeholder den aromaterapeutiske bestanddele som limonene og myrtenaldehyd, der bidrager til følelsesmæssig balance og stressreduktion.

 

Sød appelsin

Appelsin(orange) er en beroligende og afslappende duft der ofte kendetegnet ved en behagelig citruslignende aroma. Appelsin har vist sig at have beroligende, stimulerende og antidepressiv virkning, der hjælper med at reducere niveauerne af angst.

Ifølge en undersøgelse fra 2017 har den aromatiske anvendelse af sød appelsinolie reduceret angst og stressniveauer sammenlignet med et placebo. I samme undersøgelse blev det påvist, at regelmæssig brug af sød appelsin som en æterisk olie var effektiv til at reducere symptomerne på psykologisk stress hos patienter.

Derudover kan sød appelsinolie regulere det kropslige stresshormon kortisol niveau, i blodet. Dette skyldes de anti-inflammatoriske egenskaber gennem indtagelsen af olien oralt eller dens topiske anvendelse.

 

Hvordan du kan bruge æteriske olier til at reducere symptomer

Det er vigtigt at huske på, at olier det ikke er en magisk pille, der spontant vil helbrede angst eller andre psykologiske og fysiske lidelser.

Her vil vi de bedste æteriske olier til angst har alle et højt indhold af terpenoider som virker som neurotransmittere forbi BBB (Blod-hjernebarrieren) og bidrager hertil med en række fysiologiske effekter.

For det meste anvendes æteriske olier gennem inhalation enten direkte fra flasken, aroma roll-on eller via aromaterapi hvor du bruger en duftlampe eller måske diffuser. Du kan også bruge olier topisk ved massage eller diluerede badeprodukter.

Se også: Hvordan du bruger citronolie til bedre velvære

 

Hvorfor æteriske olier er et naturligt valg til behandling af stress og angstfølelser

De fleste æteriske olier er rige på antioxidanter og har en helbredende virkning på krop og sind. Dette skyldes, at de har evnen til at styrke immunforsvaret og reducere inflammation. Forskere mener, at disse ingredienser kan hjælpe med at berolige nervesystemet, så det kan fungere bedre under pres.

Æteriske olier er bemærkelsesværdigt populære fordi deres egenskaber gør dem meget effektive i behandlingen af stress-relaterede sygdomme. Sammenlignet med andre naturlige midler såsom urteblandinger eller homøopatiske lægemidler er æteriske olier lettere tilgængelige, billigere samt nemmere at bruge derhjemme.

 

Er der nogen bivirkninger ved brug af æteriske olier mod angst?

Generelt set er det sikkert at bruge æteriske olier, når de bruges korrekt. Nogle mennesker kan opleve hudirritation eller en allergisk reaktion, hvis de har en følsom hud. Det er vigtigt altid at fortynde æteriske olier, før du anvender dem på din hud, og altid følge brugsanvisningerne på produktetiketterne.

Stress og angst lindring med æterisk olie

Stress og angst lindring med æterisk olie

Stress og angst lindring med æterisk olie? Føler du dig ofte overvældet, anspændt eller bekymret? Du er ikke alene. Stress og angst er almindelige lidelser, der påvirker millioner af mennesker verden over
Læs mere
Balancerer dine chakraer for at styrke dig selv

Balancerer dine chakraer for at styrke dig selv

Balancer dine chakraer og tag kontrol over dit liv. Har du nogensinde følt dig uoplagt, udbrændt eller ude af balance? Måske er svaret at finde i dine chakraer.
Læs mere
Hvorfor sort turmalin krystal er en must-have krystal

Hvorfor sort turmalin krystal er en must-have krystal

Hvorfor sort turmalin krystal er en must-have krystal? Her kan du få et par ideer til turmalinens potentiale og opdage, hvordan stenen måske kan forvandle din hverdag til en oase af positivitet og indre ro.
Læs mere