icon
find din fødselssten betydning og måned

Fødselssten - Find din krystal og betydning

Fødselssten har længe været forbundet med held, lykke, beskyttelse og åndelig kraft. Stenene menes også at være forbundet med stjernetegnene og bruges som symboler for fødselsmånederne.

I den moderne kultur bæres fødselssten ofte som smykker eller indgår i genstande i boligen på grund af deres symbolske betydning og personlige betydning.

Fødselsstens krystaller findes i mange farver, former og størrelser, og hver enkelt har sine egne unikke egenskaber, der gør dem specielle.

Her får du kort overblik med svar om de forskellige typer fødselssten der findes, stenenes betydninger og hvordan de kan f.eks. bruges i smykker som krystal ringe.

Fødselssten betydning?

brug krystaller og smykker

Fødselssten har været båret siden bibelsk tid, og menes at bringe held og lykke til bæren af stenen. Fødselssten ses som symboler på personlig identitet, beskyttelse og healing.

Krystallerne er forbundet med astrologiske tegn og menes at være forbundet med bestemte måneder af året. Disse betydninger går tilbage til oldtiden, da man troede på, at hvert smykke havde magiske egenskaber. I dag er folk dog mere nysgerrige efter at vælge en fødselssten baseret på personlig præference.

Hvordan bruger man fødselssten?

Der er masser af kreative måder at bruge fødselssten på, men de bruges ofte i smykker som øreringe, halskæder eller ringe med fødselssten. Ringe med krystaller er et populært valg, da ringen er et symbol på konstanthed og tilbagevendende kærlighed.

Smukke Fødselssten ringe med din krystal

køb en smuk ring med fødselssten	brug månesten som din krystalfind fødselssten betydningfind den rigtige krystal til dig

 Se udvalget af stilrene ringe her

 

Hvad er fødselssten for januar?

Januar måned fødselssten er granat, som findes i en række forskellige farver, herunder rød, orange, gul og grøn. Den mest almindelige nuance er en dyb rød, der symboliserer kærlighed og hengivenhed. Granat krystaller har længe været anset for at bringe held, sundhed og beskyttelse mod ulykker.

Granat siges at hjælpe med at afbalancere følelser, forbedre mental klarhed og øge kreativiteten. De, der er født i januar, kan få ekstra særlige fordele ved at bære en granat krystal med sig, da den symboliserer styrke, mod og succes i livets bestræbelser.

Navnet "granat" er afledt af det latinske ord "granatus", der betyder "frølignende" på grund af dens lighed med et granatæble frø. Granat kan findes i forskellige dele af verden, herunder Indien, Rusland og Sri Lanka, men findes også i Nordamerika og Brasilien.

Hvad er fødselssten for februar?

køb ametyst sølv ring

For dig der er født i februar, er fødselsstenen ametyst. Det er en sten for visdom, indre styrke og sindsro.

Ametyst hjælper med at fremme modet og berolige følelser som frygt, angst eller vrede. Det siges, at krystallen øger den mentale klarhed, hjælper koncentration og hukommelse og giver samtidig følelsesmæssig stabilitet.

Ordet "ametyst" stammer fra det græske "amethustos", som kan oversættes til "ikke beruset". De gamle grækere troede, at fordi ametyst kunne beskytte dem mod beruselse og dens konsekvenser, var ametysten den ideelle sten til at kontrollere lidenskaber og følelser. Denne specielle sten er også blevet forbundet med uskyld, ydmyghed og oprigtighed.

Amethyst findes i mange forskellige nuancer fra lys lilla til dyb lilla, og dens unikke egenskaber gør den til en af de mest alsidige ædelsten. Den kan bruges til at skabe fantastiske smykker som ringe og vedhæng eller til dekorative genstande som vinpropper, nøgleringe eller lysestager.

Hvad er fødselssten for marts?

Fødselsstenen for marts måned er akvamarin. Akvamarin stammer fra det latinske ord aqua marina, som betyder "havets vand". Krystallen forbindes med ungdom og håb, hvilket gør den til en populær sten til smykker ringe og halskæder.

Akvamarin er en type beryl, og dens farve varierer fra lyseblå til dyb blågrøn. Krystallen kan findes i lande som Brasilien, Sri Lanka, Nigeria og Zambia. Stenens hårdhed gør den til et ideelt valg til smykker, da sten ikke let går i stykker eller flækker på trods af daglig slitage. Aquamarin har også været forbundet med at afværge onde ånder, når den bæres som en beskyttende amulet eller talisman gennem historien.

Hvad er fødselssten for april?

diamant er en eksklusiv sten til dit fødselsmåned

April måneds fødselssten er diamanten, som symboliserer styrke, klarhed og mod. Diamanten forbindes også med evig kærlighed og engagement på grund af sin varige natur - det er det hårdeste mineral på jorden.

Gennem historien er diamanter blevet betragtet som symboler på rigdom og magt. De er også blevet brugt til at repræsentere luksus eller status, hvilket har gjort diamanter populære valg til ringe, halskæder, vedhæng og andre smykker.

Diamantens farve har indflydelse på dens værdi, da de fleste diamanter af ædelstenskvalitet findes i forskellige nuancer af gul eller brun. Farveløse diamanter er de mest eftertragtede til forlovelsesringe på grund af deres glans og gnist. Andre farver som f.eks. lyserød eller blå er sjældnere og ofte mere værdifulde end deres farveløse modstykker.

Diamanter kan skæres i mange former, f.eks. runde (eller brillantslibning), prinsesseslibning, pæreformet, kuffertslibning, smaragdslibning, marquiseslibning og oval form; hver type fremhæver forskellige egenskaber ved stenen, afhængigt af hvordan de reflekterer lyset på forskellige måder.

Hvad er fødselssten for maj måned?

Fødselsstenen for maj måned er smaragden. Smaragder er kendt for at symbolisere kærlighed, frugtbarhed, ungdom og uskyld.

Disse smukke grønne krystaller er blevet æret i århundreder for deres helbredende kræfter, skønhed og evne til at bringe held og velstand. Smaragdens livlige farve siges at bringe glæde og fred, mens dens lysende farve bringer klarhed og balance. Denne ædelsten er blevet brugt i smykker siden oldtiden, ofte i form af halskæder eller ringe.

Hvad er fødselssten for juni?

Juni måneds fødselssten er perle eller månesten. Perle symboliserer renhed og uskyld og bruges ofte i brudesmykker. Månesten menes at bringe følelsesmæssig balance og harmoni.

Perler findes i en række forskellige farver fra hvid til sort, men den mest almindelige farve for perler er iriserende hvid. De dannes af bløddyr som østers og muslinger, der udskiller lag af perlemor omkring et fremmedlegeme som sand eller små sten, der sætter sig fast i skallen.

Naturperler er ikke særlig almindelige længere, da de er afhængige af tilfældigheder i forbindelse med deres dannelse, hvilket gør dem ret sjældne og dyre. Kulturperler er nu mere almindelige og fremstilles ved at indsætte et irriterende stof i bløddyrets skal, så det producerer en perle mere konsekvent.

Månesten er en halvgennemsigtig variant af feldspat, der udviser en effekt kaldet adularescens, hvor dens hvidlige overflade har pletter, der skinner og bevæger sig, når stenen skifter i lyset.

Månesten siges at bringe indre fred, intuition, harmoni, inspiration, håb, følsomhed og originalitet til dem, der bærer den, hvilket gør stenen perfekt til dem, der søger balance i sig selv eller deres forhold til andre.

Hvad er fødselssten for juli?

Fødselsstenen for juli anses for at være rubin. Rubiner er blevet anset for at symbolisere kærlighed, magt og mod siden oldtiden og blev ofte brugt som talismaner til at afværge onde ånder.

Rubiner er kendt for deres dybrøde farve, som skyldes spor af krom i stenens sammensætning. Rubiner kan faktisk variere i farve fra en lys rosa nuance til en mørk bordeauxrød farve, hver med deres egen unikke skønhed.

Hvad er fødselssten for august?

Augusts fødselssten er peridot. Det er en smuk, lysegrøn ædelsten, der menes at være fundet så tidligt som 1500 f.Kr. og var en af de sten, der ifølge bibelskriften blev brugt i Arons brystskjold. Peridot menes at bringe held og beskyttelse til sin bærer; det siges endda, at stenen kan afværge onde ånder. Peridot siges også at hjælpe bæreren med at få klarhed i spørgsmål om kærlighed og relationer.

Hvad er er fødselssten for september?

September måneds fødselssten er safir, som er forbundet med trofasthed, oprigtighed og visdom.

Safir er en dyb blå til violetblå farvet ædelsten, der består af krystalliseret aluminiumoxid. Safir kendt for deres holdbarhed; de er næst efter diamanterne på Mohs' hårdhedsskala med 9 ud af 10 på skalaen.

Safir har længe været anset for at have særlige egenskaber, der bringer glæde, indre fred og åndelig oplysning. Det siges, at når safir bruges i smykker, vil stenen beskytte sin bærer mod skade og uheld og samtidig åbne op for skjulte sandheder i ens indre.

Hvad er fødselssten for oktober?

Fødselsstenen for oktober er opal, som har været værdsat siden den romerske æra. Opal findes i en række forskellige farver fra pink til gul og orange, men den mest populære og eftertragtede farve er blå. Stenen er kendt for sine smukke gnister og farvespil, der kan reflektere fra dens overflade, når lyset rammer den.

Opaler har længe været betragtet som symboler på håb, renhed, kærlighed, trofasthed og held. Stenen er forbundet med positive kvaliteter og giver dig noget at holde fast i i tider med forandringer eller udfordringer. Ved at bruge opal kan du også bringe kreativitet frem, da stenen siges at fremkalde inspiration og intuition, når de bæres tæt på huden.

Hvad er fødselssten for november?

November måneds fødselssten er topas og citrin. Begge sten afspejler efterårssæsonen med deres levende gule nuancer.

Topas er en alsidig sten, der findes i mange farver, fra en dyb blågrøn farve til en lysende gyldengul farve.

Citrin er kendt for sine spektakulære gyldne nuancer, som spænder fra lysegul til dyb ravgul. Begge sten har helbredende egenskaber forbundet med dem, som at hjælpe med fysisk og følelsesmæssigt velvære. Desuden bringer begge fødselssten held, lykke og velstand. Hvis man bærer en af disse sten, vil det bringe selvtillid og styrke til bæreren og åbne op for nye muligheder for kreativitet.

Hvad er fødselssten for december?

December måneds fødselssten er turkis, en halvædelsten med en levende blågrøn nuance.

Turkis er blevet båret i smykker og båret som talismaner siden oldtiden og siges at bringe held og lykke, beskyttelse og helbredende kræfter.

Turkis kan findes i forskellige blå og grønne nuancer samt i forskellige former og størrelser, der tilføjer unik skønhed til ethvert smykke eller dekoration.

Er fødselssten bestemt ud fra måned eller stjernetegn?

Fødselssten er officielt forbundet med fødselsmåneder, hvilket er bestemt gennem smykkeindustrien, men mange der arbejder holistisk, forbinder fødselssten med astrologi.

De traditionelle fødselssten blev valgt af den vestlige kultur i det 18. århundrede i Polen. Hver måned i året var forbundet med en bestemt ædelsten, som man mente bragte held og lykke og beskyttelse til den, der bar den.

Hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress

Hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress

Ideer til hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress, ved at krystaller hjælper med at slappe af og frigøre negative følelser, så du bedre kan håndtere stress i dit liv.
Læs mere
find de bedste æteriske olier mod angst

Bedste æteriske olier mod angst

Find svar på de bedste æteriske olier mod angst og oliernes virkninger på kroppen, så du forstår hvordan du sikkert kan bruge æterisk olie i dit daglige liv.
Læs mere
find krystaller der kan ændre dit held

6 Krystaller der kan ændre dit held

Her får du et par ideer til krystaller der kan ændre dit held. Krystaller der giver held og lykke ved hjælpe at bringe positive forandringer ind i dit liv.
Læs mere