chakra afbalancering med krystaller

Chakra afbalancering med krystaller

Har du nogensinde følt dig ude af balance eller blokeret i dit liv? Hvis det er tilfældet, kan det være et tegn på, at dine chakraer har brug for at blive afbalanceret.

Chakraer er energicentre placeret i hele kroppen, og når de bliver blokeret eller er i ubalance, kan det føre til fysisk, mental og følelsesmæssig lidelse.

Chakra afbalancering med krystaller kan dog heldigvis genoprette balancen i dine energipunkter. Krystaller hjælper med at bringe kroppen tilbage i dens naturlige balance og fremme det generelle velbefindende.

 

Hvad er chakra?

brug healing til at afbalancere chakra

Hvad er chakra? Chakra er kort fortalt en grundlæggende idé om, at der er syv forskellige energipunkter i vores kroppe, som også kaldes chakraer.

Her tror mange, at disse energipunkter er forbundet med en masse nervebaner, der fører til vores rygrad og videre ud til nogle bestemte områder i kroppen og sindet. På den måde kan de bestemte chakraer påvirke både fysisk, psykisk og spirituelt, hvis man ikke har sin energi i balance.

Der menes at være hele syv forskellige chakraer, som har hver især deres eget navn, farve(chakra farver), lyde og meget andet. Nogle mener, at hvert chakra også har deres eget udseende, selvom de ikke kan ses med det blotte øje. Her mener mange, at de ligner små lotusblomster med forskellige antal kronblade. De afspejler, hvor mange nerver, der går ind i hvert chakra fra resten af kroppen. I akupunkturens verden kaldes disse nerver også for meridianer, som også menes at indeholde en masse energi.

De syv chakraer og deres farver er:

 • Nr. 1 – Rod: har farven rød, findes nederst på rygsøjlen og giver blandt andet jordforbindelse og tillid.
 • Nr. 2 – Hara: har farven orange, findes tæt ved kønsdelene, forbundet med de seksuelle organer, giver blandt andet frugtbarhed og stimulerer seksualiteten.
 • Nr. 3 – Solar Plexus: har farven gul, findes i maven, er forbundet med blandt andet organer, giver indre styrke og kan gøre drømme til virkelighed.
 • Nr. 4 – Hjerte: har farven grøn, findes ved brystet, forbindes med hjertet, giver medfølelse, empati og forbindelse med den åndelige verden.
 • Nr. 5 – Hals: har farven blå, findes i halsen, forbindes med hals og arme, forbundet med tale, forbedrer clairvoyance.
 • Nr. 6 – Pande: har farven mørkeblå, findes øverst på hovedet, forbindelse til intuition og klarsyn.
 • Nr. 7 – Krone: har farven lilla, findes på toppen af hovedet, tilknyttet til hjernen og nerver, giver rene tanker og dybere forståelse.

 

Hvordan du afbalancerer dine chakraer med krystaller?

Chakra sten er et healingsværktøj, der bruges til at hjælpe dig med at balancere og tilpasse dine chakraer.

hakras er energicentre i kroppen, der hjælper med at regulere fysisk, mental og åndelig sundhed. Når disse centre bliver blokeret eller ude af balance, kan det forårsage fysiske og følelsesmæssige problemer. At balancere dine chakraer med sten er en fantastisk måde at skabe harmoni og styrke.

Der findes forskellige velegnede krystaller til chakras som du får svaret på lige om lidt. Men først får du fremgangsmåden til hvordan du kan afbalancere med krystaller.

Når du har fundet den rette sten til din specifikke chakrastilstand, skal du sætte eller ligge dig komfortabelt.

Luk dine øjne og tag flere dybe vejrtrækninger for at berolige din krop og sind.

Når du er afslappet, skal du forestille dig den sten som du holder eller ligger på dig, fyldes med energien fra det chakra der skal balanceres. Hold stenen nær det knudepunkt i dit legeme, hvor chakraet er placeret og lad stenens vibrationer strømme gennem hele kroppen.

For bedst muligt at opnå en balanceret tilstand, skal du fokusere på indånding og visualiser healingsenergien fra stenen strømme gennem kroppen. Når du er klar, kan du udvise den overskydende energi ved at ånde ud. Gentag dette for hvert chakra.

 

  Hvilke krystaller er gode til chakra afbalancering?

  brug krystaller til healing

  Krystaller kan hjælpe med at genoprette kroppens naturlige balance og fremme det generelle velbefindende ved at hjælpe med at afbalancere og udnytte energien i chakraerne.

  Anbefalede krystaller til at genoprette de 7 chakraer er disse sten:

  • Rod chakra - Rød - Rød jaspis, coral, hæmatit, sort obsidian, turmalin, tigerøje
  • Sakral / Hara chakra - Orange - Karneol, granat, tigerøje, orange calcit
  • Solar plexus chakra - Gul - Citrin, topaz, gul calcit, gul jaspis, rav
  • Hjerte chakra - Grøn - Rosakvarts, rhodonit, grøn agat, grøn calcit, grøn aventurtin, amazonit, grøn opal
  • Hals chakra - Lysblå - Akvamarin, blå howlit, blå lace agat, turquiose, kyanit
  • Det tredje øje chakra - Indigo - Lapis lazuli, sodalit, dumortierite, azurite, ametyst, sort obsidian, lilla fluorit
  • Krone chakra - Lilla eller hvid - Ametyst, bjergkrystal, månesten, labradorit

   

  Hvor placeres chakra krystaller?

  chakra sten skal placeres rigtigt

  At vide, hvor man skal placere krystaller til chakraer er afgørende for at opnå en afbalanceret og velfungerende krop.

  • Rod Chakra: Dette chakra er den nederste af alle chakraer placeret for ende af rygsøljen og repræsenterer vores kontakt med jorden
  • Hara Chakra: Dette chakra finder du lige under navlen og repræsenterer vores evne til at tage beslutninger
  • Hjerte Chakra: Placeringen er mellem dine brystben. Hjerte chakra repræsenterer vores følelsesmæssige forbindelse
  • Solar Plexus Chakra: Dette chakra ligger på niveau af solar plexus-regionen og repræsenterer vores personlige magt
  • Hals Chakra: Dette chakra ligger i halsen mellem dine kraveben og repræsenterer vores evne til at kommunikere
  • Tredje Øje Chakra: Dette chakra ligger mellem dine øjenbryn og repræsenterer vores evne til at se ting klart.
  • Krone Chakra: Denne chakra ligger øverst på hovedet/panden og repræsenterer vores spirituelle forbindelse.

   

  Hvor længe skal krystallerne bruges?

  Hvor længe du lader chakra sten sidde på er helt afhængig af den enkelte, men der er nogle generelle anbefalinger.

  Det anbefales, at chakrastenene bæres i mindst seks timer ad gangen. Men det er vigtigt at bemærke, at når du bruger krystallerne, skal du undgå overbelastning. Det bedste er at bære dem i en kortere periode og derefter tage pauser og lade stenene hvile.

   

  Hvordan lægger du din energi i krystallerne?

  køb billige chakra sten hos Krystalsten

  Når du arbejder med krystaller, er det vigtigt, at du sætter en intention og fokuserer din energi på dem for at få deres fulde fordele.

  For at lægge din energi i krystallen er der flere metoder: meditation, visualisering, chanting mantraer eller affirmationer og endda blot at holde krystallen i hånden.

  Meditation er en af de mest gavnlige måder at forbinde sig med en krystals energi på; ved at tage dig tid til at gå indad og fokusere på det nuværende øjeblik, kan du begynde at føle dens frekvens og vibration mere tydeligt.

  Du kan også visualisere dig selv ved at forbinde dig med krystallens energi; det kan betyde at se din egen energi smelte sammen med krystallens eller at have et mentalt billede af, at den hjælper dig med at helbrede eller afbalancere noget bestemt.

  En anden god måde at udnytte en krystals energiske kraft på er at synge mantraer eller bekræftelser højt, mens du holder krystallen i dine hænder; dette hjælper med at skabe kraftfulde skift i din bevidsthed.

  Endelig kan du ved blot at holde en krystal i dine hænder skabe en intim forbindelse med dens energi.

   

  Hvordan ved du om dine chakraer er blokeret?

  Når din chakraenergi er blokeret, kan du opleve fysiske symptomer som hovedpine, fordøjelsesproblemer, åndedrætsbesvær og/eller muskelspændinger. Du kan også føle dig følelsesmæssigt fastlåst eller afskåret fra dig selv.

  Andre tegn på, at et eller flere af dine chakraer kan være blokeret, er at du føler dig overvældet af livets krav, har svært ved at sove eller koncentrere dig og har lavt selvværd eller usikkerhed.

  Mindfulness-meditation er en god måde at tjekke ind med din energikrop hver dag og bemærke eventuelle blokeringer, der måtte have dannet sig i løbet af de foregående 24 timer.

  Når du praktiserer mindfulness-meditation, så prøv at fokusere på fornemmelserne i hver del af din krop, det vil hjælpe dig med at identificere områder, hvor der kan være en blokering eller en ubalance i dit chakrasystem.

   

  Hvor opbevarer du dine chrakra krystaller?

  Når du ikke bruger dine krystaller, er det vigtigt hvor du opbevarer dine chakrasten for fortsat at holde krystallernes energi i balance. Ved at opbevare dem på et sikkert sted beskytter man deres egenskaber og giver mulighed for optimal genopladning, når det er nødvendigt. Det er vigtigt at bemærke, at der er mange steder, der er fordelagtige til opbevaring af dine chakra-sten, da forskellige miljøer vil have forskellige virkninger på energien i dem.

  Den mest almindelige anbefaling, når du opbevarer dine chakra-sten, er at opbevare dem et sted, hvor de vil blive udsat for naturligt lys, såsom sollys eller månelys. Dette hjælper med at genopbygge deres energier med naturlige jordiske energier, samtidig med at de holdes væk fra potentielt skadelige elektromagnetiske felter (EMF), der produceres af apparater som mikrobølgeovne eller computere.

  Det er også tilrådeligt ikke at opbevare dine krystaller i nærheden af andre genstande som smykker eller elektronik, da disse kan forstyrre stenenes energi.

  En anden god måde at holde dine krystaller opladet og energirigtige på er ved at placere dem på et alter eller et bord omgivet af planter og blomster, da disse fungerer som naturlige ledere af positiv energi.

  Du kan også placere dine chakra-sten i en skål med saltvand, hvilket hjælper med at rense og beskytte deres energier mod at blive drænet af negative tanker eller følelser.

  Derudover anbefales at du med jævne mellemrum udfører ritualer med salviarøg, som hjælper med at rydde eventuelle tilbageværende negative energier omkring krystallen, før den opbevares igen.

   

  Skab en positiv atmosfære med æteriske olier

  Skab en positiv atmosfære med æteriske olier

  Her kan du få inspiration til æteriske oliers historie, afdækker deres unikke egenskaber og konkrete tips til, hvordan du kan integrere disse duftende vidundere i dit eget liv. Uanset om du er nybegynder eller erfaren entusiast, kan du blive inspireret til at skabe en positiv atmosfære og forvandle dit hjem til et sanseligt fristed.
  Læs mere
  Stjernetegn krystaller: Find din perfekte match og slip dit potentiale løst

  Stjernetegn krystaller: Find din perfekte match og slip dit potentiale løst

  Denne guide er din nøgle til at låse op for stjernetegn krystallernes hemmeligheder. Du får svar på, hvordan de kraftfulde sten kan forstærke dine unikke kvaliteter og hjælpe med at navigere livets udfordringer. 
  Læs mere
  Røgelse til afslapning og mindfulness

  Røgelse til afslapning og mindfulness

  Røgelse til afslapning og mindfulness: Dyk ned i duftenes verden og find ro. Lær om forskellige røgelsetyper, deres virkning og hvordan de kan forbedre dit velvære gennem afslapning, søvn og meditation
  Læs mere