icon
kvinde får healing med krystaller

Healing med krystaller?

Krystalhealing er en gammel holistisk praksis, der har været brugt i århundreder til at fremme fysisk og følelsesmæssigt velvære. Det indebærer brug af krystaller med hver deres egne unikke egenskaber og vibrationer, som menes at bringe balance og harmoni i kroppen, når de anvendes. 

Hvad er krystalhealing, og hvordan virker det?

hvordan healer du med krystaller

Krystalhealing er en holistisk praksis, der har til formål at fremme fysisk og følelsesmæssigt velvære. Det indebærer brug af krystaller for at udnytte deres særlige energi, der bruges til healing, transformation, vækst og beskyttelse.

Krystal healing bygger på den forudsætning, at krystaller har energier der kan kanaliseres for at skabe balance mellem sind, krop og ånd. Afhængigt af deres specifikke vibrationsfrekvens og krystalstruktur tilbyder forskellige krystaller unikke energier og fordele.

Krystal healing er blevet praktiseret i århundreder, hvor mange kulturer verden over har brugt krystaller som en form for åndelig healing.

Når krystalhealing anvendes, skal det gøres ved hjælp af forskellige terapi former som visualisering, meditation, positive intentioner og andre metoder.

I krystalhealingssessioner ser behandlerne på klientens generelle sundhedstilstand, fysiske symptomer såvel som følelsesmæssige tilstande, og vælger derefter tilsvarende krystaller som placeres omkring eller i nærheden af personens krop under sessionen. Nogle krystal healere bruger metoder som reiki og aromaterapi sammen med krystal healing for fuld effekt.

At holde på bestemte typer krystaller eller bære dem som smykker i løbet af dagen menes også at give terapeutiske virkninger som større klarhed i sindet, dybere forbindelse med intuition og endda lindring af stress eller angst, samtidig med at indre fred og glæde fremmes.

Hvad er healing og hvordan fungerer det? 

Hvorfor bruge krystaller?

Hvorfor bruger man krystaller? For at få større klarhed, mental bevidsthed, forbedring af energi flow, mulighed for afhjælpning af specielle problemer og generel personlig udvikling.

Der findes mange typer af krystaller som anvendes i krystalhealing hver med unikke egenskaber og fordele.

Krystal energierne fungerer både som en kanal for brugerens hensigt og som en forstærker for eksisterende energier i kroppen. 

Hvilke krystaller bruges til krystal healing?

brug ametyst til healing

Der kan anvendes findes mange forskellige typer af krystaller til krystalhealing, hver med deres egne unikke egenskaber og fordele.

Hver krystal indeholder sin egen unikke energi vibration der kan hjælpe med at afbalancere kroppens energisystem. Der findes mange velegnede krystaller, hvor disse er populære krystaller til chakra og healing:

Hvad er chakra?

 • Ametyst: Ametyst anses for at være en af de bedste krystaller til krystalhealing på grund af dens beroligende virkning på følelser. Ametysten der er fødselssten for februar, kan også bruges til at reducere stress og angst samt fremme bedre søvn. Ametyst menes at hjælpe folk med at forblive til stede i øjeblikket, hvilket gør det lettere for dem at praktisere mindfulness.
 • Rosakvarts: Kærlighedsstenen er kendt for ubetinget kærlighed og medfølelse og kan være nyttig til at overvinde forholdsproblemer eller ensomhed.
 • Bjergkrystal: Klar kvarts har en højfrekvent energi, som kan skabe klarhed og fokus i kaotiske situationer. Bjergkrystal menes også at øge intuitionen og den åndelige bevidsthed ved at forbedre kommunikationen mellem den fysiske verden og de åndelige riger.
 • Fluorit: Fluorit er gavnlig til at hjælpe koncentrationen ved at fjerne mental tåge eller forvirring. Krystallen kan også hjælpe folk med at træffe nemmere beslutninger ved at give dem mulighed for at afveje alle tilgængelige muligheder objektivt, før de træffer et valg.
 • Turmalin: Turmalin har både beroligende egenskaber samt energigivende virkninger, afhængigt af hvilken farve turmalin du bruger, hvilket gør det muligt at tilbyde beskyttelse mod negative energier, mens det stadig giver følelsesmæssig støtte i vanskelige tider.
 • Lapis Lazuli: Lapis Lazuli hjælper med at forbedre den følelsesmæssige intelligens ved at hjælpe folk med at identificere deres skjulte styrker og svagheder.
 • Turkis: Endelig kombinerer turkis visdom med kreativitet og fremmer samtidig den indre fred - hvilket skaber en generel følelse af ro hos dem, der bruger den regelmæssigt til krystalhealing.
 • Der findes mange andre velegnede krystaller, som du kan f.eks. kan købe som lommesten i shoppen.

For at få mest muligt ud af krystalhealing er det vigtigt at passe ordentligt på din krystal.

 • Rens: Det er vigtigt at rense din krystal regelmæssigt for at bevare dens kraft og effektivitet.
 • Opladning: Ud over at rense dine krystaller regelmæssigt er det vigtigt at oplade dem med positiv energi. En måde at gøre dette på, er ved at placerer dine krystaller ovenpå selenit med sin positive energi.
 • Opbevaring: Opbevar krystallerne væk fra fra kilder til negativ energi, når krystallen ikke er i brug.
Hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress

Hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress

Ideer til hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress, ved at krystaller hjælper med at slappe af og frigøre negative følelser, så du bedre kan håndtere stress i dit liv.
Læs mere
find de bedste æteriske olier mod angst

Bedste æteriske olier mod angst

Find svar på de bedste æteriske olier mod angst og oliernes virkninger på kroppen, så du forstår hvordan du sikkert kan bruge æterisk olie i dit daglige liv.
Læs mere
find krystaller der kan ændre dit held

6 Krystaller der kan ændre dit held

Her får du et par ideer til krystaller der kan ændre dit held. Krystaller der giver held og lykke ved hjælpe at bringe positive forandringer ind i dit liv.
Læs mere