få svar på hvad er chakra?

Hvad er chakra?

Hvad er chakra og chakraers betydning?

Kort fortalt, er chakraerne energicentre i din krop, som samler og fordeler energi i kroppen via nerve- og meridianbanerne.

Der findes ingen videnskabelig dokumentation på det, men det siges at energier kan være med til at helbrede din krop og dit sind på forskellige niveauer.

Se ogsåChakra afbalancering med krystaller?

 

Hvad er chakraer?

lær hvad chakra er og gør

Chakra betyder hjul på Sanskrit, og dèt er disse energihjul der samler og fordeler energierne i dit system. Dine chakraer kan være i balance eller ubalance, som kan dette påvirke et eller flere chakraer, hvilket vil give udslag i din sindstilstand.

Hver af chakraernes nervebane eller åre kaldes en nadi. Her antages der, at der er over 72.000 tusinde nadier i hele kroppen, som kan forbindes. I akupunkturens verden kalder man disse nervebaner for meridianer. Gennem disse nadier menes der, at livsenergien (Prana) strømmer.

Energien kommer til udtryk i vores fysiske og psykiske velbefindende. Hvis du berører et chakra, vil du også komme til at berøre livsenergien. På den måde kan det også virke helbredende og opløftende på mange måder.

Chakraer vibrerer og svinger ved forskellige frekvenser som er med til at give farven på chakraen.

 

Chakras syv centre

Chakra består af syv primære centre eller steder på kroppen, hvorfra dine energier udspringer. Herfra går der nervebaner ud til rygraden, hvorfra de kan påvirke forskellige kropsfunktioner og specifikke steder på kroppen.

Der er mange forskellige ideer om, hvordan chakraerne ser ud. De fleste mener, at chakraer ligner en tragt af lotusblade med forskellige antal kronblade. Man antager, at chakraernes fysiske størrelse er omkring 5-12 cm i diameter. Hver af disse syv chakraer har hver deres farver, navne, lyde og meget andet.

Men hvad betyder de forskellige chakraer? Og hvilke dele af kroppen påvirker de? Det kan du få svar på her under.

køb chakra worry stone sæt

Find produkt: Chakra mini-sten sæt

 

Nr. 1 – Rod (Muladhara)

Dette chakra har farven rød. Det findes på den nederste del af rygsøjlen. Energien herfra giver tilhørighed, tillid, jordforbindelse og mindsker mistillid.

De krystaller der øger Rod energien er rubin, rosakvarts, jaspis, agat skiver, tigerøje, røgkvarts og blodsten.

Nr. 2 – Hara (Svadhisthana)

Dette chakra har farven orange. Det findes tæt på kønsdelene under navlen. Det er forbundet med fertiliteten og de seksuelle organer. Energien herfra stimulerer seksualitet, følelser, frugtbarhed og kreativitet.

De krystaller der øger Hara energien er citrin, karneol, månesten, rutilkvarts og gylden topas.

Nr. 3 – Solar Plexus (Manipura)

Dette chakra har farven gul. Dette chakra findes i maven. Forbundet med diverse organer og muskler i maveregionen. Energien herfra giver indre styrke, vitalitet, vilje og hjælper med at opfylde drømme og mål.

De krystaller der øger Solar Plexus energien er rav, citrin, topas og gul calcit.

Nr. 4 – Hjerte (Anahata)

Dette chakra har farven grøn. Dette chakra findes ved brystet. Forbundet med både nerverne, kredsløbet, lungerne og hjertet i dette område. Energien herfra giver mere medfølelse, empati, mulighed for at elske yderligere og forbindelse med den åndelige verden.

De krystaller der øger Hjerte energien er rhodocrosit, rhodonit, aventurin, turmalin, rosenkvarts, malakit og smaragd.

Nr. 5 – Hals (Vishudda)

Dette chakra har farven blå. Dette chakra findes i halsen. Forbundet med arme, hænder, nakke, hals, tale, hørelse og den åndelige verden. Energien herfra giver bedre clairvoyance og clairaudience.

De krystaller der øger Hals energien er akvamarin, sodalit, angelit, turkis, lapis lazuli, kvarts og aqua aura.

Nr. 6 – Pande (Agnya)

Dette chakra har farven indigo eller mørkeblå. Dette chakra findes øverst på hovedet. Forbundet til den universelle ubevidsthed. Energien herfra giver integritet, klarsyn, mindre fortvivlelse og intuition.

De krystaller der øger Pande energien er fluorit, ametyst og månesten.

Nr. 7 – Krone (Sahasrara)

Dette chakra har farven lilla. Dette chakra findes på toppen af hovedet. Forbundet til nervesystemet, hjernen og tankerne. Energien herfra giver uendelig bevidsthed.

De krystaller der øger Krone energien er perle, hvid kvarts, bjergkrystal og ametyst.

 

Chakra healing

brug krystaller til chakra healing

Hvordan virker healing? Hvis energi blokeres af negative følelser, spændinger eller andet, kan du opleve ubalance der giver udslag i forskellige følelser. Her vil healing være med til at styrke området og til sidst opløse blokeringen, så du kan få mere glæde, harmoni eller bedre balance.

Hvis du vil arbejde med dig selv og disse energier, kan det være en god idé at lære alle chakraerne og deres betydninger først. 

For at øge energierne, kan det være en god idé at tilføje nogle af de nævnte krystaller. Her kan du bruge krystaller som smykker, eller placerer krystaller direkte på chakraerne for det bedste resultat.

Hvis du ikke har overskud eller tålmodighed til det, kan du også kontakte en chakra healer. Her vil en behandling foregå liggende på en briks eller stående på gulvet. Her vil healeren mærke efter klientens energier i chakraet, for at finde frem til hvor der er noget galt. Behandlingen kommer til at handle om at blive bevidst om, hvor problemet ligger, rense energien og heale det belastede område.

Skab en positiv atmosfære med æteriske olier

Skab en positiv atmosfære med æteriske olier

Her kan du få inspiration til æteriske oliers historie, afdækker deres unikke egenskaber og konkrete tips til, hvordan du kan integrere disse duftende vidundere i dit eget liv. Uanset om du er nybegynder eller erfaren entusiast, kan du blive inspireret til at skabe en positiv atmosfære og forvandle dit hjem til et sanseligt fristed.
Læs mere
Stjernetegn krystaller: Find din perfekte match og slip dit potentiale løst

Stjernetegn krystaller: Find din perfekte match og slip dit potentiale løst

Denne guide er din nøgle til at låse op for stjernetegn krystallernes hemmeligheder. Du får svar på, hvordan de kraftfulde sten kan forstærke dine unikke kvaliteter og hjælpe med at navigere livets udfordringer. 
Læs mere
Røgelse til afslapning og mindfulness

Røgelse til afslapning og mindfulness

Røgelse til afslapning og mindfulness: Dyk ned i duftenes verden og find ro. Lær om forskellige røgelsetyper, deres virkning og hvordan de kan forbedre dit velvære gennem afslapning, søvn og meditation
Læs mere