icon
Hvad er krystaller

Hvad er krystaller?

Hvad er krystaller? De fleste mennesker kender til krystaller og deres værdi. Men de færreste kender nok til alle krystaller og alt om dem.

Der findes mange flere krystaller, end du lige skulle tro. Krystaller kommer i vidt forskellige udseender. Derfor kan du her læse mere om hvordan krystaller dannes, hvilke former for krystaller der findes, hvad du bruger krystaller til og lidt om de healende krystaller og sten.

Hvordan dannes krystaller?

lær om hvad krystaller kan gøre for dig

Krystaller starter ikke ud med at være krystaller, som vi kender dem. Faktisk starter de med at være en form for væske. Denne væske vil kunne blive udsat for et helt ekstremt pres over en længere periode eller en voldsom ændring i temperatur.

For at kunne få de flotte og værdifulde krystaller som vi kender til, skal krystaller have været udsat for et enormt pres gennem rigtig mange år. Det er også noget af det, der gør visse krystaller meget værdifulde.

Andre krystaller har blot brug for en temperaturændring over en meget kort periode, før du tydeligt kan se forskellen. Så snart væsken begynder at krystallisere, vil du kunne se en ændring i dens masse. Denne masse vil begynde at udvikle en unik struktur, som kan være utroligt smuk og betagende at kigge på.

Hvilke former for krystaller findes der?

forskellige, flotte krystaller til healing og energi

De mange forskellige typer krystaller der findes, er alle startet på samme måde som en væske. Men senere er de udviklet til at se forskellige ud, hvilket afhænger meget af tiden, temperaturen, presset og selve væsken.

Du kender allerede til nogle af de mest værdifulde former for krystaller, som blandt andet er diamanter og rubiner.

Diamanten har blandt andet været under et så stort pres, at den ikke så nemt kan ødelægges igen af andet end en anden diamant.

Du kender nok også til andre former for krystaller, som de færreste dog tænker over. Et snefnug er blandt andet en krystal, der er blevet udsat for et temperaturskift. Du kan også finde krystaller i form af køkkensalt og sukker.

Hvad bruger man krystaller til?

find de forskellige krystal energier

Du kan bruge krystaller til mange forskellige ting. Det kommer meget an på selve krystallen.

Nogle krystaller bruges blandt andet til smykker, da de både er smukke at se på og måske også værdifulde.

Nogle krystaller bruges til værktøjer, da krystaller er ganske robuste og stærke. Mens andre krystaller måske bruges til madlavning. 

Og så finder du selvfølgelig også krystaller og sten der bruges til healing og holistisk sundhed. 

Nogle af disse typer krystaller kender du sikkert allerede. Mens du sikkert aldrig har hørt om nogle af de andre former for krystaller.

Hvordan fungerer healende krystaller?

Det med at krystaller vibrerer og kan heale, er et trosspørgsmål. Der findes ingen videnskabelig dokumentation på energiers healende effekt. Men selv Einstein mente, at alt med en masse også havde en masse energi – denne teori kaldte han for Relativitetsteorien.

I den spirituelle verden som er åbnet op for et bredere publikum, tror man på at krystaller er fyldt med en healende energi. Afhængig af hvilken form for krystal det er, vil stenen kunne heale gennem energi på forskellige måder.

En healer vil ofte bruge en bestemt form for krystal som f.eks. ametyst eller en rosakvarts på bestemte steder af din krop. Krystallen kan overføre energi til din krop og derved heale både følelsesmæssigt, fysisk og på det spirituelle plan.

hvordan skal man opbevare krystaller?

Se udvalg: Forskellige lommesten

 

Hvor du kan skaffe healende krystaller

Hvis du ikke ønsker at få hjælp af en professionel behandler med healende krystaller, kan du i stedet selv anskaffe dig nogle af disse forskellige krystaller.

Husk at være opmærksom på, at de forskellige krystaller kan heale på forskellige måder. Du kan på den måde nøjes med blot at have en enkelt krystal på dig i løbet af dagen, hvorefter du vil blive healet gradvist og smertefrit.

Her på Krystalsten fører et bredt udvalg af lommesten, hvor du kan finde forskellige energier til dit holistiske arbejde. Du kan med fordel kombinerer vores lommesten og få mængderabat ved køb af 3, 4 eller måske 5 valgfrie polerende sten.

Hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress

Hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress

Ideer til hvordan du kan bruge krystal kugler mod stress, ved at krystaller hjælper med at slappe af og frigøre negative følelser, så du bedre kan håndtere stress i dit liv.
Læs mere
find de bedste æteriske olier mod angst

Bedste æteriske olier mod angst

Find svar på de bedste æteriske olier mod angst og oliernes virkninger på kroppen, så du forstår hvordan du sikkert kan bruge æterisk olie i dit daglige liv.
Læs mere
find krystaller der kan ændre dit held

6 Krystaller der kan ændre dit held

Her får du et par ideer til krystaller der kan ændre dit held. Krystaller der giver held og lykke ved hjælpe at bringe positive forandringer ind i dit liv.
Læs mere